Pier K Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep krijgt een echt centrum: een plein, omzoomd door woongebouwen met in de plint winkels, horeca en parkeren. Twee bijzondere, vrijstaande gebouwen - waaronder een cultuurgebouw - markeren de uiteinden van het plein. De uitdaging was een prominent gebouw te ontwerpen met een uitnodigend en laagdrempelig karakter: geschikt voor een avondje uit, maar ook voor de eerste blokfluitles. In het ontwerp hebben we aansluiting gezocht bij de dorpse omgeving.

Het gebouw biedt plaats aan Pier K, een organisatie die kunstonderwijs in de Haarlemmermeer verzorgt. Het complexe programma strekt zich uit over drie verdiepingen en past als een Japans puzzeltje in elkaar. Op de begane grond zijn een podiumzaal, auditorium, multifunctionele zaal, grand café en alle facilitaire functies gesitueerd. De podiumzaal biedt een volwaardige theaterfaciliteit en heeft een capaciteit van 200 zitplaatsen. De dubbelhoge entreehal geeft zicht naar alle verdiepingen en kan ook als foyer worden gebruikt. Het grand café brengt met zijn terras levendigheid op het plein.

 Terugspringende glazen gevels markeren de entree en het grand café en maken het gebouw toegankelijker. De leien gevelbekleding zorgt voor een levendig, solide en warm beeld en verwijst naar de kerken en stadhuizen die van oudsher op dit soort prominente plekken figureren.

U bent hier

Een echte studentenstad heeft een bloeiende popscene. Zo ook Leiden. Al in 1969 opende aan de Breestraat het ‘Kreatief Sentrum’, dat later omgedoopt werd tot Leids Vrijetijds Centrum. »

Het theater wordt trots, feestelijk en uitnodigend. Het ontwerp past bij de Parade. De vorm is eenvoudig: een bakstenen gebouw met daarop de toneeltorens van de grote zaal en de Paradezaal. »

Een “Community College” midden in de samenleving. Dat was het uitgangspunt voor ons ontwerp van de nieuwe ROC vestiging in de Kop Zuidas, Amsterdam. »

Het nieuwe gebouw voor basisschool De Regenboog in Amerongen maakt deel uit van het project Allemanswaard, dat daarnaast nóg een school, een sporthal, bibliotheek, kinderopvang en woningen omvat. »

Ons ontwerp voor het tachtig meter hoge gebouw vormt het hart van een nieuwe hightech campus, vrijwel midden tussen het stadscentrum en de luchthaven van Pudong. »

Voor de wijk Stokhasselt in Tilburg hebben wij een multifunctioneel voorzieningengebouw ontworpen dat plaats biedt aan twee basisscholen, een gymzaal, een consultatiebureau, kinderopvang en een buu »

In ons ontwerp voor de nieuwe Shandong Art Gallery in Jinan stellen we voor om met een eenvoudig rechthoekig gebouwvolume de traditionele stedenbouwkundige opzet te volgen, maar in de architectonis »

Het Nationaal Muziekkwartier is een multifunctioneel muziek- en theatercentrum in het hart van Enschede. »

Rotterdam

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Ector Hoogstad Architecten is op basis van een ontwerpvisie de winnaar geworden van een besloten architectenselectie voor de ontwikkeling van het Taatsenplein in de Utrechtse wijk Papendorp. »

Voor de zesde keer op rij vindt dit keer het internationale trombonefestival Slide Factory plaats in Rotterdam. Dit jaar op een nieuwe locatie; de Wilhelminapier. »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »