Parkwoningen Noordwijkerduin

Omgekeerde integratie - woningen voor iedereen op het terrein van een zorginstelling - vormt de basis voor deze studie. Binnen het Masterplan Noordwijkerduin ontwierpen wij parkwoningen die op verschillende manieren zijn verweven in het lommerrijke landschap. Hierdoor ontstaan drie karakteristieke leefomgevingen: wonen aan het park, aan het water of aan de bosrand.

De Parktoren rijst op uit het water en is een baken in het landschap. Slanke kolommen laten het gebouw 'zweven'.

In breedte variërende balkons transformeren de cirkelvorm van de woningen tot een ovaal. Aan de zuidwestzijde van het park markeren meanderende blokken herenhuizen de overgang naar het water. Een gemeenschappelijke tuin verbindt de blokken. Daartussen blijft het water zichtbaar vanuit het park.

Op de rand van park en bos zijn drie compacte appartementengebouwen vrij in het landschap geplaatst. Paden lopen onder de opgetilde gebouwen door. Het resultaat is een levendige leefomgeving in een prachtig autoluw park vlakbij zee.

U bent hier

Voor het schitterende terrein van Kentalis heeft Ector Hoogstad Architecten een carré van twintig woongroepen ontworpen voor in totaal 130 cliënten voor ‘beschermd wonen’ rondom een groene binnenho »

Het voormalige hoofdkantoor van Van Ommeren, gelegen langs het Park aan de Maas, bestond uit laagbouw en een toren. »

Het is een maatschappelijk gegeven dat voor ouderen de leefwereld in de loop der tijd steeds kleiner wordt. »

Voor een lange smalle kavel in een nieuwbouwwijk aan de rand van het Veluwemeer werd een ontwerp gemaakt voor een weekendhuis. »

In Oud-Beijerland maakten we een ontwerp voor een woon/winkelgebied aan de Beneden Molendijk, bestaande uit ongeveer 48 woningen voor verschillende doelgroepen in combinatie met 2.500 m² winkelruim »

Aan de Oudenoord, de noordelijke uitvalsroute vanuit het Utrechtse stadscentrum, staat het voormalige hoofdkantoor van de Zwolsche Algemeene. »

Het My Hive-concept benut op een slimme manier de beschikbare binnenstedelijke ruimte rond dissonante gebouwen, zoals sportzalen, supermarkten, bouwmarkten. »

De woning die Jan Hoogstad voor zichzelf heeft gerealiseerd aan de Westerkade in Rotterdam is een klassiek voorbeeld van een penthouse waarin het grootstedelijk wonen een extra dimensie krijgt. »

Rotterdam

Op de plek waar je echt Amsterdam binnenkomt is op 28 juni jl. »

Aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam verrijst binnenkort ENTER Amsterdam, een woningbouwproject van opdrachtgever Delta Lloyd Vastgoed en »

Op initiatief van installatie-adviseur Deerns vindt tijdens de Dutch Design Week de tentoons »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »