Faculteit TNW TU Delft

Faculteit TNW TU Delft

In februari 2016 is het zeer geavanceerde faculteitsgebouw voor Technische Natuurwetenschappen op de campus van de TU Delft opgeleverd. Dit onderwijs- en onderzoeksgebouw bevat ruim 30.000m2 vloeroppervlak en bestaat naast onderwijsruimtes voor het overgrote deel uit laboratoria voor de afdelingen Bionanoscience, Chemical Engineering en Biotechnologie.
Twee vleugels, beide rond een patio, komen bij elkaar in een centraal hart dat zowel aan de zuid- als aan de noordzijde ook de entree van het gebouw vormt. Vanuit een vier verdiepingen hoge centrale hal zijn alle onderwijs- en onderzoeksruimtes te bereiken. Dit atrium, met een dak dat gelijkenissen toont met het werk van de Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven, is zowel het hoofdverkeerspunt als het sociale middelpunt van het gebouw met ontvangstbalie, zitbanken en studieplekken. Een fijne ontmoetingsplek met veel groen gecombineerd met opvallende blauwgroene afbeeldingen die werden aangeleverd door de verschillende afdelingen maar door Ector Hoogstad Architecten zijn verwerkt tot een geabstraheerde en kenmerkende print. 
Eenvoudige gevels zorgen voor optimale transparantie, en vormen een kader voor een zo groot mogelijke wisselwerking tussen binnen en buiten. Het groene landschap speelt een rol in het interieur, terwijl de techniek zich naar buiten toe presenteert.Centraal in het ontwerp is het streven naar flexibiliteit en toekomstwaarde in combinatie met het bieden van soms zeer specifieke plaatselijke faciliteiten of omstandigheden, zoals trillingsarme vloeren (tot VC-F), stofarme omgevingen of zeer stabiele temperaturen. In nauw overleg met gebruikers is deze optimale structuur ontworpen die randvoorwaarden biedt voor hoogwaardig onderzoek van nu en in de komende decennia. 
Het integrale ontwerpteam bestaande uit Ector Hoogstad Architecten, Aronsohn Management, Pieters Bouwtechniek, Valstar Simonis, ABT en Peutz, werkte samen met aannemerscombinatie Hurks-Kuijpers/ULC en laboratoriumspecialist Waldner.

U bent hier

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Deze unieke internationale trainingsfaciliteit voor de life science sector staat midden op het Leiden Bio Science Park en is gerealise »

Nederland kent een internationaal hoog aangeschreven wetenschappelijk veld. »

Op 25 november 2015 onthulde de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het definitief ontwerp van het Feringa gebouw, het nieuwe, indrukwekkende gebouw v »

In opdracht van de TU Delft ontwerpt Ector Hoogstad Architecten ‘PULSE’; een interfacultair onderwijscentrum met ruimte voor nieuwe onderwijsvor »

Rotterdam

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »