Amgen Europe Breda

Amgen is een Amerikaans bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt en produceert. In 2005 ontwierpen wij een nieuw kantoorgebouw als inbreiding op de bestaande locatie van het European Logistics Centre in Breda.

Het gebouw telt vier lagen waarvan de onderste naast kantoorruimte ook het bedrijfsrestaurant en training rooms bevat. Om het risico van storingen in de extreemst denkbare situatie van een overstroming in Nederland te minimaliseren, is het pan-Europese datacentre op de tweede verdieping gehuisvest. Op de dakverdieping bevinden zich - aan het zicht onttrokken - de installaties en een grote fitnessruimte. Een glazen brug verbindt het nieuwe met het bestaande gebouw.

De diepe plattegronden houden verband met het gewenste Amerikaanse kantoorconcept van kantoortuinen en inpandig gelegen managers offices. De combinatie van kantoortuinen met extra verdiepingshoogte geeft een gevoel van ruimtelijkheid. Om meer daglicht het gebouw binnen te laten, zijn de verticale verkeersruimten opengewerkt tot kleine atria met glazen daken. Daarnaast is gekozen voor een volledig glazen gevel, die tot borstweringshoogte is gezeefdrukt ten behoeve van privacy. De vliesgevel knikt op elke verdieping naar buiten om plaats te maken voor ‘lichtplanken’. Deze functioneren voor de werkplekken aan de gevel als zonwering. Doordat ze het zonlicht reflecteren tegen het plafond zorgen ze tegelijkertijd voor de toetreding van gelijkmatig daglicht diep in het gebouw waardoor de behoefte aan kunstlicht beperkt blijft.

U bent hier

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Deze unieke internationale trainingsfaciliteit voor de life science sector staat midden op het Leiden Bio Science Park en is gerealise »

In het faculteitsgebouw dat onderdeel uitmaakt van het Erasmus MC Rotterdam transformeerden we de oude mensa tot een werkomgeving voor ONE. »

Nederland kent een internationaal hoog aangeschreven wetenschappelijk veld. »

Aan de Nieuwe Uitleg in Den Haag transformeerde Ector Hoogstad Architecten het gebouw De Artillerie, een in historiserende stijl gebouwd kantoorcomplex uit de jaren negentig, tot het nieuwe hoofdbu »

In februari 2016 is het zeer geavanceerde faculteitsgebouw voor Technische Natuurwetenschappen op de campus van de TU Delft opgeleverd. »

Op 25 november 2015 onthulde de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het definitief ontwerp van het Feringa gebouw, het nieuwe, indrukwekkende gebouw v »

Rotterdam

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »