Magazine

Voorlopig Ontwerp Da Vinci College

EHA heeft het voorlopig ontwerp voor het nieuwe Da Vinci College in Roosendaal afgerond met een presentatie aan de stuurgroep. Het nieuwe Da Vinci wordt een combinatie van hergebruik en nieuwbouw op de huidige locatie aan de Bovendonk. Het bestaande gebouw wordt voornamelijk gebruikt voor leslokalen en de uitvalsbases voor alle leerlingen, de zogenaamde “clubhuizen”. Op het bestaande gebouw wordt een nieuwe verdieping – het “gezondheidscentrum” – toegevoegd.
De nieuwbouw bestaat voor het grootste deel uit praktijkruimten, sportzalen en algemene voorzieningen en bevat ook een ruime binnenstraat die zorgt voor een heldere routing door het complex. Aan het zuidelijke uiteinde van de straat bevindt zich de entree voor de VMBO leerlingen; aan het noordelijke die voor de leerlingen van het Praktijkonderwijs. Het hart van de school neemt de stad als metafoor: straten, een plein, een café, het “gemeentehuis”, terrassen en bruggen zorgen hier voor een plek die uitnodigt tot ontmoeting en uitwisseling.
Het VO is inmiddels goedgekeurd en de definitief ontwerpfase is opgestart. Start bouw is voorzien voor de eerste helft van 2014; de oplevering anderhalf jaar later.

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Met een feestelijke bijeenkomst is de renovatie van Minnaertgebouw op De Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht, van start gegaan. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »