Magazine

Victor J. Koningsbergergebouw in gebruik

De deuren zijn geopend van het onderwijscentrum voor de studenten en docenten van de faculteiten Bètawetenschappen, Geowetenschappen en Biomedische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zoals alle gebouwen op de campus is ook het onderwijscentrum vernoemd naar een bekende Utrechtse wetenschapper, in dit geval naar de markante en inspirerende bioloog Victor J. Koningsberger. Het Victor J. Koningsbergergebouw wordt stapsgewijs in gebruik genomen. De drie grote collegezalen en de daaronder liggende stalling voor 1.650 fietsen zijn nu in gebruik en de komende maanden zullen studenten en medewerkers steeds meer practica en andere ruimtes benutten. De 17 practicumruimtes zijn gelegen op de bovenste verdiepingen, de hieronder liggende open studielandschappen worden met elkaar verbonden door een imposante trappartij en vides. In september, met ingang van het nieuwe studiejaar, zijn alle ruimtes operationeel.
Het Victor J. Koningsbergergebouw gaat samen met het Minnaertgebouw en het Buys Ballotgebouw een onderwijscluster in de noordwesthoek vormen. Ector Hoogstad Architecten verzorgt daarom ook de verbindingsroute tussen de drie gebouwen en de renovatie van het Minnaertgebouw, een oorspronkelijk ontwerp van Neutelings Riedijk Architects. Naar verwachting wordt deze renovatie begin 2017 voltooid. Functionaliteit en techniek worden verbeterd en ook duurzaamheid wordt meegenomen. Duurzaamheid is ook een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp van het onderwijscentrum. De transparante gevel is op een doordachte manier voorzien van een karakteristieke buitenzonwering, waardoor een optimale balans wordt bereikt tussen daglichttoetreding en energiehuishouding. Daarnaast is het gebouw voorzien van warmtekoudeopslag, zonnepanelen, doordacht materiaalgebruik en ontvangt het restwarmte van de energiecentrale.
Binnenkort volgt een uitgebreide beeldreportage van het Victor J. Koningsbergergebouw.

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Nee, wij geloven er in. Daarom werken we mee aan het door de BNA Kring Rijnmond georganiseerde symposium over ‘XXL printen in de architectuur’ op donderdag 3 novemb »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »