Magazine

Startschot voor ‘Minnaert 2.0’

Met een feestelijke bijeenkomst is de renovatie van Minnaertgebouw op De Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht, van start gegaan. Het iconische Minnaertgebouw was een van de eerste gerealiseerde projecten van Neutelings Riedijk Architects en is sinds 1997 in gebruik. Na de renovatie vormt het samen met het door ons bureau ontworpen Koningsbergergebouw en het Buys Ballotgebouw het nieuwe onderwijscentrum voor de Bètafaculteiten. Die samenhang was voor de universiteit de reden om – in overleg met Neutelings Riedijk Architects – één architect aan te stellen voor het totale project. Voor het Minnaertgebouw is nauw samengewerkt met de oorspronkelijke ontwerpers om een juiste balans te vinden tussen behoud van originele sferen en kwaliteiten en veranderde vormen van gebruik. Het gebouw krijgt een nieuwe entree met een grand café ernaast, de routing wordt vereenvoudigd, de kantoorverdiepingen worden geheel herzien en de dakterrassen in ere hersteld. De centrale hal wordt onderdeel wordt van de loop, de continue rondgang die de drie gebouwen verbindt. Hier keren na jarenlange afwezigheid de karakteristieke watervallen terug. Daarmee wordt regenwater afgevoerd – in de toekomst naar een nieuwe vijver buiten het gebouw die dient als grijswateropslag. De verbouwing wordt uitgevoerd door Wijnen Bouw en wordt volgens planning afgerond in het voorjaar van 2017.

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van Matrix VII, een flexibel commercieel labgebouw op het Amsterdam Science Park. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »