Magazine

Nu nog de grootste fietsenstalling van Nederland, binnenkort van de wereld!

De gloednieuwe grootste fietsenstalling van de wereld bij het Centraal Station in Utrecht is op maandagochtend 7 augustus om vijf uur geopend. Om 05.15 uur kwam de eerste bezoekers de megastalling aan het Smakkelaarsveld binnen fietsen. Ector Hoogstad Architecten heeft in samenwerking met buro Sant & Co en Royal Haskoning DHV de fietsenstalling en het stationsplein ontworpen maar is ook verantwoordelijk voor de totale bouwfasering en het bijbehorend stationsplein Oost. BAM is de aannemer.
In de fietsenstalling op Utrecht Centraal is nu plek voor 6000 fietsen. Volgens RTV Utrecht is het daarmee op dit moment de grootste fietsenstalling van Nederland. Maar de bouw is nog niet af: na de zomer wordt het aantal plaatsen uitgebreid naar 7500. In 2018 opent het tweede deel van de fietsenstalling. Dan is de stalling helemaal af en is er plek voor 13.500 fietsen. Een nieuw wereldrecord, dat nu nog op naam staat van Tokyo. 
Op maandag 21 augustus wordt de nieuwe stalling officieel geopend door wethouder Stationsgebied Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, regiodirecteur Heike Luiten van NS en directeur Kees Rutten van ProRail Randstad Noord.

U bent hier

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Sinds een aantal maanden is het nieuwe Biotech Training Facility in Leiden in gebruik en de gebruikers zijn enthousiast. »

Het ontwerp van de Zernikeborg, het nieuwe gebouw voor Beta-technisch onderwijs en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, is positief ontvangen door de welstand in Groningen. »

Het definitieve ontwerp voor de uitbreiding van het gebouwcomplex van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol Oost is klaar en vastgesteld. »

’s Werelds grootste fietsenstalling in Utrecht is de winnaar geworden van de Betonprijs in de categorie Utiliteitsbouw! Op 15 november 2017 namen wij deze prijs met veel vreugde in ontvangst. »

Ector Hoogstad Architecten is op basis van een ontwerpvisie de winnaar geworden van een besloten architectenselectie voor de ontwikkeling van het Taatsenplein in de Utrechtse wijk Papendorp. »

Het eerste deel van de nieuwe rijwielstalling bij station Utrecht Centraal is nu ook officieel geopend door wethouder Stationsgebied Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, regiodirecteur Heike L »

In een samenwerking met de gemeente Rotterdam en Studio Hartzema organiseert Ector Hoogstad A »

Rotterdam

In het stationsgebied van Utrecht wordt nu volop gebouwd. »

Deze unieke internationale trainingsfaciliteit voor de life science sector staat midden op het Leiden Bio Science Park en is gerealise »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »