Magazine

Life Science cluster in David de Wiedgebouw

Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht heeft het voorlopig ontwerp goedgekeurd voor de Life Science cluster van de Faculteit Bètawetenschappen in het David de Wiedgebouw. Het David de Wiedgebouw (oorspronkelijk ontwerp Architectenbureau Herman Hertzberger) wordt daartoe uitgebreid met het ‘EM-square’; een faciliteit met hoogwaardige en gevoelige electronenmicroscopen en onderzoeksgroepen van het Bijvoetcentrum en het Utrechts Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen. Daarbij wordt de entree van het faculteitsgebouw aangepast. De bestaande helling naar de entree op de eerste verdieping zal plaats maken voor een ‘zonneweide’ op maaiveld en een vernieuwde, lichte en open entree op de begane grond. Met het verdwijnen van het talud wordt ruimte gemaakt voor het EM-square, wordt het gebouw makkelijk toegankelijk en keert het zicht vanaf de Leuvenlaan op de historische schapenwei weer terug. Met het verplaatsen van de entree naar de begane grond ontstaat ook een groter verblijfsgebied in het atrium op de eerste verdieping. De EM-faciliteit kent zeer hoogwaardige, trillingsarme laboratoria die voldoen aan VC_G en VC_D eisen om onderzoekers in staat te stellen tot het doen van top onderzoek. Daarnaast wordt het David de Wiedgebouw aangepast met meer, flexibele, laboratoria en kantoorruimten. Dit alles natuurlijk met de instemming van de oorspronkelijke architect. Het ontwerp is een samenwerking tussen Ector Hoogstad Architecten, ARCADIS (adviseur installaties), DGMR (adviseur bouwfysica), IMd (adviseur constructies) en dr. heinekamp (adviseur labinrichting).

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Nee, wij geloven er in. Daarom werken we mee aan het door de BNA Kring Rijnmond georganiseerde symposium over ‘XXL printen in de architectuur’ op donderdag 3 novemb »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »