Magazine

'Laatste bout' voor nieuwe huisvesting Imd

Voor ingenieursbureau IMd wordt naar ontwerp van EHA een nieuw onderkomen gerealiseerd aan de Piekstraat in Rotterdam. Een voormalige staalfabriek met een imposante staalconstructie wordt op een innovatieve manier omgevormd tot een inspirerende kantooromgeving – een 'speeltuin voor ingenieurs', aldus Joost Ector van EHA. Een bestaand gebouw betekent in dit geval een bouwproces zonder 'hoogste punt'; reden waarom op 29 april het aandraaien van de laatste bout van de nieuw toegevoegde staalconstructie werd aangegrepen als feestelijk moment.
In het ontwerp wordt binnen de bestaande ongeïsoleerde schil een reeks nieuwe paviljoens gerealiseerd. De grootste hiervan staan tegen de blinde kopgevels van de hal en bevatten verdeeld over twee verdiepingen zo’n 70 nieuwe werkplekken. Een stelsel van loopbruggen en vergaderpaviljoens zorgt samen met de bestaande constructie en glaskappen in het dak voor een boeiend en rijk interieur, dat zich perfect leent voor het 'nieuwe werken'. Hergebruik van bestaand onroerend goed, in combinatie met een pakket aan energiebesparende maatregelen en een op recycling gerichte materiaalkeuze, zorgen voor een uitzonderlijk duurzaam project. Ingebruikname staat gepland voor september 2011.

U bent hier

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van Matrix VII, een flexibel commercieel labgebouw op het Amsterdam Science Park. »

Met een feestelijke bijeenkomst is de renovatie van Minnaertgebouw op De Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht, van start gegaan. »

Sinds een aantal maanden is het nieuwe Biotech Training Facility in Leiden in gebruik en de gebruikers zijn enthousiast. »

Het ontwerp van de Zernikeborg, het nieuwe gebouw voor Beta-technisch onderwijs en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, is positief ontvangen door de welstand in Groningen. »

Op woensdag 25 mei start de renovatie van het Minnaertgebouw, dat onderdeel is van de Universiteit Utrecht. »

Het definitieve ontwerp voor de uitbreiding van het gebouwcomplex van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol Oost is klaar en vastgesteld. »

Rotterdam

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Deze unieke internationale trainingsfaciliteit voor de life science sector staat midden op het Leiden Bio Science Park en is gerealise »

In het faculteitsgebouw dat onderdeel uitmaakt van het Erasmus MC Rotterdam transformeerden we de oude mensa tot een werkomgeving voor ONE. »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »