Magazine

Keynote Joost Ector op Scholencongres

Een gezond binnenklimaat en het accommoderen van het onderwijs van de toekomst. Dat zijn de belangrijkste onderwerpen op het tweede Architectenweb-scholencongres op 2 juni 2016 in de schouwburg in Almere. De sprekers zijn onder andere architect Aldo Vos (Broekbakema), ondernemer Maurice de Hond (O4NT/Steve Jobs Scholen) en architect Joost Ector (Ector Hoogstad Architecten).

Architect Aldo Vos van Broekbakema zal vertellen over de alternatieve benadering waarin hoge duurzaamheid gecombineerd wordt met natuurlijke ventilatie en wat de mogelijkheden zijn binnen de huidige regelgeving. Maurice de Hond (oprichter van Onderwijs voor een Nieuwe Tijd) zal hierna verder gaan met een keynote over het onderwerp: Wat betekent de nieuwe vorm van onderwijs voor het ontwerp van het schoolgebouw? Op basis van de opgedane ervaringen de afgelopen jaren zal De Hond hier enkele uitspraken over doen. Is een diversiteit aan studieplekken, zoals vaak gesuggereerd wordt, inderdaad de oplossing? Door Architect Joost Ector wordt de dag afgesloten met een keynote over opgaven voor hoger en universitair onderwijs. Ector Hoogstad Architecten ontwerpt hogescholen en universiteitsgebouwen op campussen door heel Nederland.

Op de website van Architectenweb staat het volledige dagprogramma. Er zijn nog kaarten beschikbaar, komt allen!

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Met een feestelijke bijeenkomst is de renovatie van Minnaertgebouw op De Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht, van start gegaan. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »