Magazine

Hoogste punt TNW bereikt

Acht maanden na de start bouw is het hoogste punt van het nieuwe gebouw voor de Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) van de TU Delft bereikt. Het gebouw begint vorm te krijgen: de betonnen ruwbouw is bijna gereed, de gevels zijn aan zowel de west- als zuidzijde bijna op hoogte en een deel van de bijzondere gevelpuien is inmiddels aangebracht. De viering van het hoogste punt werd door Janneke Kamstra van de TU Delft ingeleid met de tevreden vaststelling dat ze een grote betrokkenheid ervaart bij alle partners die samenwerken in de bouw van dit nieuwe faculteitsgebouw, dat op talrijke vlakken interessante bouw- en uitvoeringstechnische uitdagingen bevat. Die betrokkenheid die absoluut noodzakelijk is om zo’n kwalitatief hoogwaardig en complex project te kunnen realiseren. Samen met Ton Smolders, projectdirecteur van de bouwcombinatie, werd vervolgens de Nederlandse vlag uit een van de enorme roestvrijstalen schoorstenen omhoog getakeld.
Het nieuwe gebouw omvat ruim 30.000m2 en bestaat voor het overgrote deel uit zeer geavanceerde laboratoria voor de afdelingen Bionanoscience, Chemical Engineering en Biotechnologie van de Faculteit Natuurwetenschappen, gegroepeerd rondom een indrukwekkend centraal atrium en twee groene binnentuinen. Het complex wordt gerealiseerd door de bouwcombinatie HurksKuijpers/ULC in samenwerking met laboratoriumspecialist Waldner.

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Nee, wij geloven er in. Daarom werken we mee aan het door de BNA Kring Rijnmond georganiseerde symposium over ‘XXL printen in de architectuur’ op donderdag 3 novemb »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »