Magazine

Feestelijke opening Da Vinci College

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. Met een theatervoorstelling, verzorgd door de leerlingen van de school, wordt het nieuwe Da Vinci College feestelijk en officieel geopend. In opdracht van Ons Middelbaar Onderwijs ontwierp Ector Hoogstad Architecten, ondersteund door, IMd Raadgevende Ingenieurs,  Nelissen , ICS adviseurs, Multical, en BVR Groep een helder en ruimtelijk gebouw dat functioneert en aanvoelt als een stad in het klein. Straten en straatjes, pleinen en tuinen, trappen en terrassen verbinden de ‘clubhuizen’, de thuisbases voor de leerlingen, met praktijkruimten en algemene voorzieningen voor sport en bijeenkomst. Het interieur staat volledig in het teken van transparantie, daglicht en visuele verbindingen tussen de verschillende functies. Het exterieur oogt collage-achtig: het nieuwe Da Vinci, een VMBO- en Praktijkschool, is een duurzame en energiezuinige combinatie van hergebruik en nieuwbouw van in totaal 13.500 m2.

Bekijk hier de project pagina van het Da Vinci College voor meer informatie en foto’s.

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van Matrix VII, een flexibel commercieel labgebouw op het Amsterdam Science Park. »

Met een feestelijke bijeenkomst is de renovatie van Minnaertgebouw op De Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht, van start gegaan. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »