Magazine

EHA geselecteerd voor Annie M.G. Schmidtschool

Twee bestaande schoolgebouwen van de Annie M.G. Schmidtschool in Den Haag worden vervangen door één nieuw gebouw. Ector Hoogstad Architecten is door De Haagse Scholen geselecteerd om hiervoor het ontwerp te maken. Onze winnende visie toont een gebouw dat niet alleen kloppend en passend is, maar ook een leuk, positief, eigenwijs en misschien zelfs een beetje recalcitrant, Annie M.G. Schmidt waardig.
Aan de Jacob de Graefflaan komt de school te liggen tegenover een aantal woningen. We laten daarom een bouwvolume zien dat enerzijds de schoolpleinen begrenst en anderzijds dient als geluidsmuur naar de woningen toe. Door de goothoogte aan de Jacob de Graeflaan laag te houden en het dak oplopend te laten hellen richting de Stadhouderslaan wordt het licht en uitzicht voor de woningen niet belemmerd en het geluid optimaal geweerd. Het hart van de school bestaat uit de entreehal met daarachter het speellokaal, samen te voegen tot een theater. Hieraan grenzen drie bouwlagen met de onderbouw (begane grond), middenbouw (eerste verdieping) en bovenbouw (zolder), met elkaar verbonden door een grote vide. Achter dit hoofdvolume ligt een smalle bouwstrook met de BSO-lokalen gevolgd door een groter bouwvolume met de gymzalen.

De volgende stap is om samen met ouders, medewerkers, leerlingen en omwonenden te starten met het voorlopig ontwerp. De nieuwbouw voor de Annie M.G. Schmidtschool betreft een total engineer waarbij Ector Hoogstad Architecten het ontwerpteam aanstuurt dat verder bestaat uit IMd Raadgevende Ingenieurs (constructie) en Wolf Dikken (installaties en bouwfysica).

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Met een feestelijke bijeenkomst is de renovatie van Minnaertgebouw op De Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht, van start gegaan. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »