Magazine

De zomer van het Da Vinci College

Da Vinci College Roosendaal

Het nieuwe Da Vinci College is een maand geleden opgeleverd. Tijdens de zomervakantie wordt het interieur ingericht, zodat in augustus het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw kan starten. De afgelopen weken hebben de leerlingen en medewerkers hun nieuwe school al bekeken, ze hebben veel zin om er te beginnen!

De VMBO- en praktijkschool aan de Bovendonk in Roosendaal is een combinatie van hergebruik en nieuwbouw van in totaal 13.500 m2. Het gerenoveerde gebouwdeel gaat voornamelijk gebruikt worden voor leslokalen en zal een thuisbasis zijn voor alle onderwijsclusters, de zogenaamde ‘clubhuizen’. Op dit bestaande gebouw is een nieuwe verdieping, ‘het gezondheidscentrum’, toegevoegd. De nieuwbouw bestaat voor het grootste deel uit praktijkruimten, sportzalen en algemene voorzieningen. 
In onze eerste serie foto’s kun je goed de twee entrees voor het VMBO en de praktijkschool zien, de gevel met Da Vinci Code-zeefdruk, de centrale binnenstraat en de terrassen met akoestische Mona Lisa wand.

De feestelijke opening is woensdag 19 oktober.  

U bent hier

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Met man en macht wordt door het ontwerpteam gewerkt om voor het einde van het jaar het technisch ontwerp van ‘The Feringa Building’ te voltooien. »

Deze week hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van Onze Nieuwe School »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Ector Hoogstad Architecten is voor 28 september tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op Business Universiteit Nyenrode uitgenodigd als slotspreker. »

Met een feestelijke bijeenkomst is de renovatie van Minnaertgebouw op De Uithof, de campus van de Universiteit Utrecht, van start gegaan. »

Rotterdam

Om een kleinschalige leeromgeving te waarborgen voor de 3.800 VMBO, HAVO en VWO leerlingen van de nieuwe middelbaar-onderwijscampus, vroeg de gemeente om tenminste vier zelfstandige gebouwen van ma »

Nieuw Middelpunt op de Brightlands Chemelot Campus »

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »